Bij PureSolar weten we dat duurzaamheid verder gaat dan alleen zonne-energie. Daarom bieden we ook laadpalen aan voor jouw elektrische auto. Naast de reguliere EV laders zijn er ook ‘slimme’ laadpalen verkrijgbaar.

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

  1. Enkelfase of 3-fase: Check hoe de omvormer is aangesloten. Met een 3-fase laad je sneller, maar je auto moet dit wel ondersteunen.
  2. Stekkers: De meeste auto’s hebben een Type 2-stekker, maar controleer dit altijd even.
  3. Laadcapaciteit: De snelheid waarmee je auto laadt, hangt zowel van de laadpaal als je auto af.
  4. Thuisaccu: Zorg dat je accu past bij je energieverbruik.
  5. Kosten: Soms kun je de BTW terugkrijgen. Check hier of dit voor jou geldt: PureSolar BTW-teruggave.

Voordelen van slimme
laadpalen

  • Gebruik overtollige zonnestroom

  • Goedkoop laden met een EMS, zelfs zonder zon

Interesse of meer informatie over de aanschaf van een laadpaal?
Maak dan snel een adviesafspraak

040 760 0977

info@puresolar.nl

Ons aanbod

Wallbox Pulsar Plus

Huawei Smart Charger

SolarEdge Home EV Charger

Zakelijk rijden?

Als je zakelijk rijdt, is het belangrijk om afspraken te maken met je werkgever over de laadkosten en hoe deze worden verrekend. Moet je laadpaal bijvoorbeeld een MID-certificaat hebben? Dit certificaat garandeert dat de laadkosten nauwkeurig worden gemeten. Ook kan het zijn dat je een laadpas met RFID nodig hebt om je laadsessies te registreren en correct te factureren.

Thuisladen & energiecontract

Thuisladen is vaak voordeliger dan laden bij een publieke laadpaal, maar het verhoogt je energieverbruik thuis aanzienlijk. Controleer of je huidige energiecontract nog steeds gunstig is. Met een dynamisch energiecontract kun je bijvoorbeeld besparen door je auto te laden tijdens daluren of wanneer de energieprijzen laag zijn, zoals ’s nachts. Dit kan je flink wat kosten besparen op de lange termijn, vooral als je regelmatig je auto oplaadt. Met de juiste laadoplossing en een slim energiecontract maak je optimaal gebruik van je elektrische auto én bespaar je op kosten!