Wek je eigen energie op

Met zonnepanelen van PureSolar wek je je eigen duurzame energie op en word je minder afhankelijk van energieleveranciers. Een zonnepanelensysteem bestaat uit zonnepanelen die zonlicht omzetten in stroom voor eigen gebruik. Wanneer je meer energie opwekt dan je verbruikt, lever je deze (tijdelijk) terug aan het elektriciteitsnet. Mocht je meer stroom nodig hebben dan je opwekt, dan wordt dit geleverd door het net. Met een goed ontworpen systeem verbruik je direct de energie die je opwekt, wat zorgt voor de grootste besparing.

Zonnepanelen voor Particulieren, Bedrijven en Nieuwbouw

PureSolar biedt op maat gemaakte zonnepanelensystemen voor particuliere woningen, MKB-ondernemingen en nieuwbouwprojecten. Of je nu op zoek bent naar een installatie voor thuis, een bedrijfspand of een nieuwbouwproject, wij begeleiden je van A tot Z.

MKB-Ondernemingen

Bedrijven kunnen flink besparen op hun energiekosten met zonnepanelen. We helpen ondernemers al jaren om hun investering te optimaliseren en rekening te houden met uitdagingen zoals netcongestie. We ontwerpen systemen op maat, afgestemd op de specifieke behoeften van elk bedrijf.

Nieuwbouwprojecten

Zonnepanelen zijn onmisbaar voor nieuwe woningen. Vaak wordt een basis set geïnstalleerd, maar deze is vaak niet toereikend. Samen met aannemers en elektriciens ontwerpen we systemen die de volledige energievraag dekken en optimaliseren we het proces voor kopers en partners. We werken nauw samen met aannemers in Noord-Brabant en Limburg.

Interesse of meer informatie over de aanschaf van zonnepanelen?
Maak dan snel een adviesafspraak

040 760 0977

info@puresolar.nl

Het Zonnepanelensysteem van Nu

Zonnepanelen spelen een cruciale rol bij verduurzaming, maar een modern systeem kijkt verder dan alleen het opwekken van stroom. Door slimme technologieën, zoals een energiebeheersysteem (EMS), thuisbatterijen en een geïntegreerde EV-lader, zorg je ervoor dat je zelf opgewekte stroom zoveel mogelijk direct gebruikt. Met het verdwijnen van de salderingsregeling in 2027 wordt het belangrijker om de opgewekte energie optimaal in te zetten wanneer je het nodig hebt.

Ons aanbod zonnepanelen

Qcells

AEG

REC

Wat zijn de belangrijkste factoren voor een optimaal systeem?

  1. Onafhankelijkheid: Door te investeren in zonnepanelen word je minder afhankelijk van energieleveranciers.
  2. Technische compatibiliteit: Niet elk systeem is standaard voorbereid op slimme energiesturing. Zonnepanelen van merken zoals SolarEdge en Huawei kunnen flexibel omgaan met je energievraag.
  3. Opwekkingscapaciteit: Denk verder dan je jaarverbruik. Wanneer gebruik je energie? Hoeveel van de opgewekte stroom kun je direct inzetten? Deze vragen bepalen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt.
  4. Kosten: Zonnepanelen zijn er in verschillende prijsklassen. We helpen je kiezen welk systeem het beste past bij jouw wensen en budget.
  5. Slim energiegebruik: Moderne systemen kunnen opgewekte energie gericht verdelen naar apparaten zoals thuisbatterijen of boilers. Dit helpt je om het maximale uit je installatie te halen.

Het kiezen van de juiste omvormer is net zo belangrijk als de zonnepanelen zelf. Kies voor een batterij-ready omvormer die eenvoudig gekoppeld kan worden aan een thuisbatterij of een energiebeheersysteem (EMS). Zo ben je voorbereid op de toekomst en vergroot je je directe energieverbruik, wat je helpt meer te besparen.

Ons aanbod omvormers

Growatt

SolarEdge

Huawei

Wat is een ‘Batterij-Ready’ Omvormer?

Een batterij-ready omvormer is een hybride omvormer die voorbereid is op de aansluiting van een thuisbatterij, zonder dat je grote aanpassingen hoeft te doen aan je systeem. De essentiële onderdelen, zoals een slimme meter, zijn vaak al geïnstalleerd, zodat je in de toekomst eenvoudig kunt uitbreiden met een batterij.

Afhankelijk van het merk omvormer kan het zijn dat de slimme meter apart besteld moet worden. Bij andere merken zit deze standaard in de verpakking. Zorg er altijd voor dat je omvormer volledig voorbereid is om later een thuisbatterij aan te sluiten.